wrze.17

Smażona Cukinia

dodano: 17 września 2009 przez kaczka89


Od niedawna jestem amatorką cukinii, w szczególności smakuje mi w postaci smażonej. Najsmaczniejsze są okazy ok. 20 centymetrowe. Nie obieramy jej ze skórki, bo u młodej cukinii jest ona bardzo smaczna i delikatna.

Cukinie myjemy, kroimy na plastry o grubości ok. 0,5 cm, solimy i odstawiamy aż cukinia zmięknie i puści wodę. Odsączamy wodę, maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 

Jeśli ktoś lubi zaszaleć można cukinie przed smażeniem doprawić jeszcze np. curry, papryką ostrą, pieprzem ziołowym czy oregano.

A oto zdjęcie z mojego dzisiejszego kucharzenia.


photo
Smażona Cukinia: mniam mniam Zdjęcie pochodzi z notki Smażona Cukinia


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
April211 17 września 2009 April211 napisała:

pysznie wygladaja