wrze.17

Skrzydełka Kentucky w miodzie

dodano: 17 września 2009 przez kaczka89


Lubię testować nowe przyprawy, bo czasami właśnie od nich zależy jaki kształt nadamy nasze potrawie. Będąc kiedyś w sklepie zauważyłam przyprawę do skrzydełek typu Kentucky, ja jakąś wybitną smakoszką skrzydełek nie jestem, zawsze wolałam udko, ale moja rodzinka nie koniecznie. Postanowiłam wypróbować tą przyprawę, a że dzień wcześniej czytałam o skrzydełkach w miodzie postanowiłam zrobić miks.

Umyte i lekko osuszone skrzydełka obsypałam obficie przyprawą do skrzydełek Kentucky i odstawiłam na kilka godzin aby dobrze przeszły. Następnie ułożyłam na blasze i polałam płynnym miodem ( jesli miód się zestalił można go lekko podgrzać lub rozrobić odrobiną wody) wymieszanym z odrobiną wody. Piekłam aż skrzydełka dobrze sie zarumienią i będą miękkie, przeważnie piekę trochę ponad godzinę, ale lepiej sprawdzać w trakcie pieczenia. 


photo
Skrzydełka Kentucky w miodzie: Z przyprawą kotanyi Zdjęcie pochodzi z notki Skrzydełka Kentucky w miodzie


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
April211 17 września 2009 April211 napisała:

przepis super napewno wyprobuje jestem amatorka skrzydelek